Home

Omgekomen militairen

Omgekomen militairen 7 December Divisi

Ruim 680 militairen van de 7 December Divisie zijn omgekomen in Nederlands-Indië in de jaren 1946 - 1950. Op de naamlijst staan vermeld de namen van de militairen die zijn omgekomen onder operationele omstandigheden in Indië en waarvan het merendeel op het ereveld Menteng Pulo ligt begraven. Ook zijn vermeld de namen van de militairen die zijn. Wanneer het gaat om niet-Europese militairen (dit is een koloniale term die toen gangbaar was), is de registratie wat lastiger en dit gebeurde ook apart van de stamboeken waarin Nederlanders voorkomen. Veel moet als verloren beschouwd worden of berust nog in Indonesië. Toch zijn er een aantal opties waar u kan zoeken: 2.10.50 (digitaal Sinds het begin van de Nederlandse missie in het zuiden van Afghanistan in maart 2006, zijn in totaal 24 Nederlandse militairen omgekomen. Een overzicht: 22 mei 201 Lichamen van omgekomen militairen zaterdag terug uit Curaçao RTL Nieuws Ministerie van Defensie Defensie Helikopterongeluk Aruba Eindhove Naar aanleiding van de film 'Gesneuveld' van regisseur Robert Oey onderstaand een overzicht van de Nederlandse militairen die in Afghanistan omkwamen sinds het begin van de missie in Uruzgan in 2006. • 26 juli 2006: Overste Jan van Twist (47 jaar, Hoofd Sectie Operationeel Recht bij de Stafgroep Juridische Zaken van de Luchtmacht)

Militairen Nederlands-Indië (KNIL) 1815-1950

Op twee viaducten in de gemeente Tilburg en op een viaduct bij Veghel prijken sinds dinsdag de namen van drie overleden militairen. Tom Krist, Kevin de Rijdt en Michael Donkervoort Lichamen omgekomen militairen morgen na ceremonie overgedragen aan nabestaanden. De lichamen van de militairen die zondag om het leven kwamen bij een helikoptercrash voor de kust van Aruba, worden.

Dat vinden de initiatiefnemers voor een monument. Op 10 mei 1940 zijn in de strijd om het Rotterdamse vliegveld zo'n vijftig Nederlandse militairen omgekomen. Onder anderen Wouter Hagemeijer. Omstreden getallen. De statistieken over de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog verschillen nogal van elkaar. Zo worden er aantallen van rond de 50 miljoen genoemd, maar ook van boven de 70 miljoen. De gegevens hier zijn afkomstig van een primaire bron, indien aanwezig.Door de val van het communisme in de voormalige Sovjet-Unie, is er een beter beeld ontstaan over het aantal slachtoffers. Viaducten vernoemd naar omgekomen militairen: 'Nu wordt hij nooit vergeten'. Kevin van de Rijdt (links) en Jeroen Severs kwamen allebei om in een hinderlaag. Beeld © Privefoto's. De komende jaren. Bij Aruba zijn twee Nederlandse militairen omgekomen toen een legerhelikopter neerstortte. Het ongeluk gebeurde boven zee. Er zaten ook twee andere mensen in.. Naar deze zeven omgekomen militairen worden dit jaar infrastructurele werken vernoemd: Marinier der 1e klasse Marc Harders: ecoduct over A28 Korporaal van de Mariniers Jeroen Houweling: viaduct over A7 Korporaal Kevin van de Rijdt: viaduct over A58 Kapitein-vlieger Michael Donkervoort: viaduct over.

Nederlandse militairen omgekomen bij helikoptercrash Aruba. DEN HAAG - Bij een crash met een NH90-helikopter zijn 2 van de 4 bemanningsleden om het leven gekomen. Het gaat om de 34-jarige vlieger en een 33-jarige tactische coördinator. Beide militairen hebben de rang van luitenant ter zee der 2e klasse oudste categorie, meldt Defensie Monument voor omgekomen militairen onthuld 25 juni 2021 17:37 door Danja de Jonckheere Op begraafplaats Selwerderhof is vrijdag een monument onthuld voor Groningse militairen die om het leven zijn gekomen tijdens een missie sinds 1950 Lichamen omgekomen militairen aangekomen in Eindhoven. Video 25 jul. De lichamen van de twee omgekomen bemanningsleden van de helikopter die vorige week bij Aruba neerstortte, zijn aangekomen op. Twee Nederlandse militairen zijn vanmorgen in Mali omgekomen bij een oefening met mortieren. Defensie bevestigt de dood van de militairen. Het gaat om de 24-jarige Kevin Roggeveld uit Groningen en. Het marineschip de Zr.Ms. Groningen, met aan boord de lichamen van de omgekomen militairen Christine Martens en Erwin Warnies, is inmiddels aangekomen in de haven van de Curaçaose hoofdstad.

Op begraafplaats Selwerderhof is vrijdag een monument onthuld voor Groningse militairen die om het leven zijn gekomen tijdens een missie sinds 1950.Het monum.. De militairen zijn omgekomen bij een mortierschietoefening. De dood van de militairen is het gevolg van een ongeval dat zich tijdens de oefening heeft voorgedaan, meldt het ministerie Er zijn veel Duitse militairen in en om Oldenzaal omgekomen, die tijdelijk plaatselijk of op de Oosterbegraafplaats te Enschede zijn begraven. Op deze Ehrenfriedhof waren ruim 500 Duitse militairen begraven. Van degene die op de Fliegerhorst Twente zijn omgekomen is niet bekend of dit onder de gemeente Weerselo, Losser of Enschede viel. Alle militairen zijn [ De stoffelijke resten van 147 Zuid-Koreaanse militairen zijn woensdag met een vliegtuig vanuit de VS in Seoul aangekomen. Het gaat om militairen die omkwamen in de oorlog met Noord-Korea (1950-1953)

Overzicht Nederlandse slachtoffers NO

Twee Nederlandse militairen omgekomen bij helikopterongeluk Aruba. Helikopterongeluk Bij een ongeluk met een Nederlandse NH90-helikopter tussen Aruba en Curaçao zijn twee bemanningsleden omgekomen Herdenken en verzoenen van omgekomen Duitse militairen. Ook de bekende onderzoeker Richard Schoutissen is te zien en te horen. Duitse soldaten worden voortaan waardig begrave

Maar in 2020 is, door de coronacrisis, alles anders. Dus ook deze herdenking. Toch wil de Bond van Wapenbroeders Weert ook dit jaar stil staan bij het herdenken van de omgekomen (Britse) militairen in de Tweede Wereldoorlog. De Bond van Wapenbroeders afdeling Weert heeft dan ook een aangepaste herdenking bedacht zonder een uitgebreid programma Omgekomen militairen Nederlands-Indië herdacht. Veteranen en nabestaanden hebben zaterdag in Roermond de Nederlandse militairen herdacht die zijn omgekomen tijdens de Indonesische. Erebegraafplaats Ede is een begraafplaats gelegen op de Paasberg in de Gelderse plaats Ede.Het is de laatste rustplaats voor 30 gesneuvelde Nederlandse verzetsmensen uit de Tweede Wereldoorlog.In Ede is het de officiële locatie waar op 4 mei de doden worden herdacht. Lokaal wordt meestal gesproken over Het Mausoleu Trump: omgekomen Amerikaanse soldaten zijn 'losers'. Amerikaanse soldaten die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog, zijn volgens Donald Trump 'losers' en 'suckers'. Dat heeft de Amerikaanse president gezegd tegen medewerkers tijdens een reis naar Frankrijk, meldt The Atlantic. Trump weigerde bij die gelegenheid een bezoek te.

Ouders omgekomen militairen Mali: 'We willen dat iemand aansprakelijk wordt gesteld'. Kevin Roggeveld en Henry Hoving overlijden in 2016 Mali na een ongeval met een mortier. Minister Hennis-Plasschaert stapt op als blijkt dat er van alles mis was met de mortier. De ouders willen weten wie er echt verantwoordelijk was en doen aangifte Herdenking omgekomen militairen op zondag 2 mei. Vanwege de coronacrisis kan de herdenking van 2 mei op de begraafplaats Essenhof niet doorgaan. De namen van de militairen worden dit jaar niet opgelezen, maar staan op de website van de gemeente. Ieder jaar is er op de eerste zondag van mei een herdenking op de algemene begraafplaats Essenhof Omgekomen tijdens de bevrijding van Nederland (cijfers) Tijdens de bevrijding van Nederland (medio september 1944 - mei 1945) kwamen militairen en burgers door oorlogshandelingen om het leven. Tussen medio september 1944 en mei 1945 kwamen bij de gevechten in Nederland ongeveer 13.000 geallieerden om het leven 2 militairen omgekomen bij helikoptercrash in Caribische Zee. Bij een crash met een NH90-maritieme gevechtshelikopter zijn 2 van de 4 bemanningsleden om het leven gekomen. Het gaat om de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies. Beide militairen hebben de rang van luitenant ter zee der 2e klasse.

Bij Aruba omgekomen militairen krijgen laatste eerbetoon

 1. Beide militairen kwamen afgelopen zondag om het leven toen de NH90-helikopter waarin ze zaten in zee stortte. De 2 andere bemanningsleden wisten zichzelf in veiligheid te brengen. Het toestel is afgelopen nacht gezonken. Dat gebeurde nadat 2 van de 4 drijflichamen waren geknapt. Het toestel ligt nu op ruim 100 kilometer ten westen van Aruba op.
 2. Nederlandse militairen, gesneuveld in de meidagen van 1940n; Nederlandse militairen, omgekomen buiten Nederland; Nederlandse militairen Ned. Indië 1945-1950; Burgers, omgekomen door oorlogsgeweld; Burgers, omgekomen in relatie tot verzet; Burgers, Joodse slachtoffers; Geallieerde militairen; Duitse militairen; Nederlanders in Duitse diens
 3. Namenlijst omgekomen militairen Geallieerde militairen Voornaam/Voornamen . Achternaam . Leeftijd . Overleden . James Albert Lambert 21 jaar 01-10-1944 George Henry Walding 35 jaar 29-09-1944 Henry John Anthony Thicknesse 44 jaar 23-10-1944 Alan Edward Sentance 20 jaar 26-10-1944.

Afghanistan: gesneuvelde, omgekomen en overleden militaire

 1. 10 februari 2016. Nederlandse militairen met Indonesische gevangenen (javapost.nl) D e oorlog in Indonesië van 1945 tot eind 1949 maakt nog steeds veel los onder mensen die deze hebben meegemaakt en haalt nog regelmatig de publiciteit. Dat is niet opmerkelijk, gezien het feit dat maar liefst 220.000 Nederlandse militairen strijd hebben.
 2. De militairen van het koloniale leger, het KNIL, werden direct uit Japanse krijgsgevangenschap weer ingezet. Grootscheepse troepenzendingen uit Nederland waren echter nodig. Als eerste vertrokken tienduizenden oorlogsvrijwilligers en de Mariniersbrigade. Vanaf eind 1946 vertrok de ene lichting dienstplichtigen na de andere
 3. Lichamen omgekomen militairen helikoptercrash Aruba terug in Nederland. Het vliegtuig met de lichamen van de omgekomen militairen Christine Martens en Erwin Warnies is zaterdagmiddag aangekomen op.
 4. Ruim 22 miljoen soldaten sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog - en dat is een conservatieve schatting. Deze oorlog eiste meer slachtoffers dan welke oorlog dan ook, maar het exacte aantal is niet bekend. Zo kwamen er bij de talrijke bloedbaden van de oorlog veel soldaten om die niet officieel geregistreerd waren. Sovjet-Unie verloor de meeste.
 5. Vliegtuig met lichamen van omgekomen militairen helikoptercrash komt aan op Vliegbasis Eindhoven. 25 juli 2020 om 13:08 • Aangepast 1 augustus 2020 om 10:14

Omgekomen militairen geëerd met naam op viaduct - Omroep

BuZa reageert op tragisch omkomen Franse militairen 22-07-2019. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft kennisgenomen van de mediaberichten over het tragisch gebeuren, waarbij een drietal Franse militairen zijn omgekomen aan de grens met Frans-Guyana. Het Ministerie wil als gevolg van deze berichten aan de samenleving het navolgende mededelen Omgekomen militairen en Deventer Thema bestemd voor 4 mei 2021 . door Wim de Jong. In onze dodenherdenkingen op 4 mei besteden we traditioneel veel aandacht aan onze Joodse stadsgenoten en aan mensen die in het verzet hebben gezeten. En terecht. Dit jaar en de komende jaren willen we daarnaast ook aandacht besteden aan andere groepen. Infrastructuur vernoemd naar gesneuvelde militairen. Het Eerste luitenant Tom Krist-viaduct aan de Heukelomseweg in Berkel-Enschot (A65) en het Korporaal Kevin van de Rijdt-viaduct in Abcoven (A58). Beide wegoverspanningen dragen sinds gisteren de naam van een in Afghanistan omgekomen militair Onthulling monument op Selwerderhof voor omgekomen militairen. Op Selwerderhof wordt op vrijdag 25 juni een monument onthuld voor de acht Groningers die het leven lieten tijdens militaire missies vanaf 1950. Het gaat om een initiatief van de Stichting Sanenwerkingsverband Veteranen en Post actieve militairen Groningen (SVPG)

Zowel voor militairen en verzetsstrijders als voor bemanningsleden van koopvaardijschepen die in de gewapende strijd tegen de Duitse of Japanse bezetters zijn omgekomen. Koningin Wilhelmina maakte er in een radiotoespraak van 31 december 1943 al melding van. In 1945 werd besloten een monument op te richten De lichamen van de twee omgekomen militairen zijn weer terug in Nederland. Zaterdagmiddag arriveerde een toestel van de luchtmacht met de twee kisten aan boord op vliegbasis Eindhoven. Vorige week crashte de marinehelikopter waarin de twee militairen zaten bij Aruba in zee

Met de dood van de twee militairen gisteren is het totale aantal Nederlandse soldaten die sinds de Nederlandse aanwezigheid in Bosnië zijn omgekomen -voorzover bekend- op acht gekomen. Tot aan 1995 kwamen drie Nederlandse militairen in Bosnië om het leven Omgekomen militairen legerhelikopter NH90 konden niet loskomen uit wrak. 09-12-2020 om 18:56 door Raymond Boere. Print. De NH90 kantelt vrijwel direct na de crash militairen in dienst van het Ned. Kon. na 1945, militairen in dienst van het Ned. Kon. 1940-1945 Linda Swaap 15 augustus 2013 (oorspr 1960) zuil Vossenakker, 6711 CW Ede 1309: Mausoleum op de Paasberg: verzet Nederland Jan Brands (ontwerp), Dr. Ir. Jan P.T.

De omgekomen militairen zijn de 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld. Een soldaat der 1e klasse van 23 jaar raakte zwaargewond De draagploeg die de kisten uit het vliegtuig draagt bestaat uit militairen van het 13e Infanterie Bataljon. Vanochtend is op kamp Castor in Mali afscheid genomen van de twee omgekomen militairen

Lichamen omgekomen militairen morgen na ceremonie

 1. isterie van Defensie in Armenië. Het bericht is nog niet door andere bronnen bevestigd. Of er ook militairen gewond zijn geraakt, is niet bekend. Waarschijnlijk zijn de militairen omgekomen in het grensgebied in het zuiden van het land
 2. Lichamen omgekomen militairen komen aan op Vliegbasis Eindhoven. Foto: Ministerie van Defensie. Op Vliegbasis Eindhoven is zaterdagmiddag om 13.00 uur het vliegtuig geland met daarin de lichamen van twee omgekomen militairen. Het gaat om de bemanningsleden die vorige week omkwamen toen hun helikopter bij Aruba in de zee stortte
 3. De lichamen van de twee omgekomen militairen zijn weer terug in Nederland. Zaterdagmiddag arriveerde een toestel van de luchtmacht met de twee kisten aan boord op vliegbasis Eindhoven. Vorige week.

Nabestaanden omgekomen militairen Mali woedend op Defensie vanwege 'kille' houding en 'beschamende schadevergoeding' De nabestaanden van drie militairen die in 2016 omkwamen in Ossendrecht en Mali zijn woedend op het ministerie van Defensie vanwege de 'beschamende schadevergoeding' die hun wordt geboden

TWEE NL MILITAIREN OMGEKOMEN IN MALI. 181 reacties. Zojuist heeft MinDef Hennis bekend gemaakt dat er twee NL militiairen zijn omgekomen tijdens de missie in Mali. Het gaat om Henry Hoving en Kevin Roggeveld van het 13e infanteriebataljon uit Assen. Bericht Bij vier missies komen acht militairen uit Groningen om het leven. Stad en veteranen eren omgekomen soldaten met eigen monument. Henry Hoving uit Winschoten en Kevin Roggeveld uit Groningen in. De nabestaanden van drie omgekomen militairen krijgen smartengeld van het ministerie van Defensie. Het gaat om de nabestaanden van de commando die omkwam bij een schietoefening in Ossendrecht en twee omgekomen militairen in Mali. Dat bevestigt advocaat Michael Ruperti Lichamen omgekomen militairen aangekomen op Vliegbasis Eindhoven. De lichamen van vlieger Christine Martens en tactisch coördinator Erwin Warnies zijn zaterdagmiddag, rond 13:00 uur, aangekomen op Vliegbasis Eindhoven. De twee militairen kwamen afgelopen zondag om het leven toen hun helikopter in zee stortte vlakbij Aruba Lichamen omgekomen militairen Aruba zaterdag na ceremonie overgedragen aan nabestaanden. 24-07-2020 om 13:32 door Redactie. Print. Edwin Warnies en Christine Martens. Afbeelding:.

'Gesneuvelde militairen bij Vliegveld Waalhaven verdienen

Slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog - Wikipedi

Turkije rouwt om omgekomen militairen In Ankara is vrijdag een begrafenisdienst gehouden voor elf Turkse militairen. Die kwamen donderdag om het leven bij een helikoptercrash in het oosten van Turkije, in Bitlis Wie zijn toch die negen verzetsstrijders en militairen op het oorlogsmonument in Warnsveld? Negen Warnsvelders, omgekomen in de Tweede Wereldoorlog Gesneuvelde Duitse militairen | Oorlogsmuseum Middelstum. Lijst van alle in de provincie Groningen omgekomen of begraven Duitse militairen. Persoonlijke verhalen. Begrafenis in Delfzijl. De pastoor is Graf Raphael Droste. Hij was de Pfarrer voor de Kommandant im Abschnitt Emden Het betreft militairen die deelnamen aan missies in Korea (1950), Libanon (1979), Angola (1991-97) en Mali (2014-19). Het monument werd onthuld door familieleden van de omgekomen militairen. Burgemeester Koen Schuiling hield een toespraak en voormalig stadsdichter Renée Luth hield een voordracht

Viaducten vernoemd naar omgekomen militairen: 'Nu wordt

ROERMOND (ANP) - Bij het Nationaal Indië Monument in Roermond worden zaterdag voor de 33e keer de omgekomen militairen in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea herdacht. Dat gebeurt onder. DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer leeft mee met de families, vrienden en collega's van de militairen Christine Martens en Erwin Warnies, die overleden door een helikopterongeluk in de buurt van Aruba

Nederlandse militairen omgekomen bij helikoptercrash - YouTub

Zr.Ms. Groningen is aangekomen in de Curaçaose haven Willemstad. Het marineschip heeft de lichamen van Christine Martens en Erwin Warnies aan boord. Vanwege het onderzoek is nog niet bekend wanneer ze naar Nederland komen. Beide militairen kwamen afgelopen zondag om het leven toen de NH90-helikopter waarin ze zaten in zee stortte. De 2 andere bemanningsleden [ De lawineongevallen blijven maar komen. Gistermiddag zijn vijf Franse militairen om het leven gekomen door een lawine in het Franse Valfréjus, waar op dat moment een oefening bezig was. Nog eens vijf militairen zijn opgenomen met zware verwondingen! Het begint erop te lijken alsof fatale lawineongevallen dagelijkse kost worden. Vijftig militairen van het Franse Vreemdelingenlegioen Ongeluk met NH90 helikopter: twee militairen omgekomen. Bij een crash met een NH90-maritieme gevechtshelikopter zijn twee van de vier bemanningsleden om het leven gekomen. Het gaat om de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies Beide omgekomen militairen zijn afkomstig van de mortiergroep van de Charlie-compagnie van 13 Infanteriebataljon van 11 Luchtmobiele Brigade in Assen. Het ongeluk gebeurde ten zuiden van Kidal, op bijna 300 kilometer van Gao Twee militairen SOLTG 'SCORPION in Mali omgekomen. 9 juli 2016. Op 6 juli zijn tijdens een mortierschietoefening in Mali twee Nederlandse landmachtmilitairen om het leven gekomen. Het zijn de 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld. Een soldaat der 1e klasse van 23 jaar raakte zwaargewond

Viaducten in hele land krijgen namen van 40 omgekomen

Militairen uit Enschede, omgekomen tussen 1940 - heden 01-06-2015 Pagina 2 Achternaam Voornaam Geb.datum Geb.plaats Overlijdens datum Leeftijd Plaats van overlijden Swart Anne Willem 30-08-1907 Zaandam 10-05-1940 32 Meppel Veger Gerhardus Martinus 18-08-1918 Lonneker 13-05-1940 21 Rhene Bij het Nationaal Indië Monument in Roermond worden zaterdag voor de 33e keer de omgekomen militairen in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea herdacht. Dat gebeurt onder meer met een. Omgekomen militairen Nederlands-Indië herdacht in Roermond - wel.nl. The Wizard Of Oz-jurk Judy Garland teruggevonden; Franse 'coronapas' verplicht vanaf woensda

Alle omgekomen soldaten uit de regio's k.ERF en Noorderkempen hebben een plekje in deze databank. Vertrekpunt zijn de namenlijsten op de oorlogsmonumenten die vandaag in de betreffende gemeenten staan. Zij geven een beeld van wie de gemeenschap op dat moment beschouwt als 'hun gesneuvelden' 2 militairen omgekomen bij helikoptercrash in Caribische Zee / 2 Militar a pèrdè nan bida den un kaida di un helikòpter den Laman Karibe. Bij een crash met een NH90-maritieme gevechtshelikopter zijn 2 van de 4 bemanningsleden om het leven gekomen Ter nagedachtenis van de ruim 22000 op zee omgekomen Nederlandse Amerikaanse, Britse, Australische militairen, Romuscha's en Burgers. Het initiatief voor de oprichting van het monument werd genomen door de Bond van Ex-Geïnterneerden en Gerepatrieerden van Overzee, BEGO. Uitvoering van het monument : brons en stee Omgekomen Canadese soldaten bij bevrijding Ommen herdacht. 15 april 2021. OMMEN - Op 6 april was het 76 jaar geleden dat twee Canadese soldaten omkwamen bij de bevrijding van Ommen. Een plaquette aan de muur van een pand aan de Stationsweg 24 in Ommen houdt dit afschuwelijk moment in herinnering Deventer 4 mei-comité zoekt nabestaanden van in WOII omgekomen militairen: 'Er liggen vast verhalen op zolder' Traditioneel is er tijdens de dodenherdenking veel aandacht voor Joodse.

De stoffelijke overschotten van de vorige week woensdag omgekomen sergeant der 1 e klasse Henry Hoving (29) en korporaal Kevin Roggeveld (24) zijn in Nederland aangekomen. Op Vliegbasis Eindhoven landde gisteravond rond 18.45 uur een KDC-10 van de luchtmacht met aan boord beide lichamen. 2 uit 8 militairen bestaande draagploegen haalden de kisten uit het vliegtuig en droegen die over aan de.

4 mei

Nederlandse militairen omgekomen bij helikoptercrash Aruba

Parijs eert in Mali omgekomen militairen PARIJS (ANP/RTR) - Honderden mensen stonden maandag in de straten van Parijs om hun respect te betuigen aan dertien Franse militairen die vorige week in Mali tijdens een missie om het leven kwamen

Nederlandse Apache neergestort | RTL NieuwsDefensie weblog: Afghanistan: gesneuvelde, omgekomen enRay StegemanHenry Michel HovingBOGAERTS Pierre François | Militairen van Diest in deNigeria: uitgehongerde vrouwen verkracht doorFrançois Marits, Kapelle 1884 | In Memoriam | BrabantseKunstwacht - Raalte